Lietuvos čempionatas šilališkėms buvo sėkmingas

Vėlyvą penktadienio vakarą Vilniuje pasibaigė 2014 m. Lietuvos „Mini u-13“ mergaičių tinklinio čempionato finalinės varžybos, kuriose po itin atkaklios kovos Šilalės sporto mokyklos mergaičių komanda iškovojo trečią vietą ir pasipuošė pirmaisiais medaliais.

Šio čempionato atrankinėse varžybos šilališkės gavo itin stiprias varžoves. Jos pateko į A pogrupį, kuriame žaidė 4 Kauno komandos. Po atkaklių dvi dienas trukusių varžybų mergaitės įveikė tris Kauno komandas ir užėmusios pogrupyje antrąją vietą, užsitikrino sau kelialapį į finalines Lietuvos vaikų „Mini u-13“ tinklinio čempionato varžybas.

Į finalinį Lietuvos čempionato šešetą pogrupiuose užėmusios I ir II vietas pateko Šiaulių, Kauno-I, Šilalės, Jonavos-I, Vilniaus I ir II komandos.  Finale komandos tarpusavyje žaidė rato sistema iki dviejų laimėtų setų. Mergaitėms įveikus abi Vilniaus ir Jonavos  komandas, atsirado viltis kovoti dėl čempionato prizinių vietų. Aiškus lyderis šių varžybų buvo Kauno – I komanda, kuri įveikusi visas varžoves tapo Lietuvos čempione. Dėl II vietos šilališkės susitiko su Šiaulių komanda. Nors Šiaulių komanda šiame čempionate dalyvauja jau antri metai, mūsų mergaitės nė kiek nenusileido žaidimu joms. Gal tik varžybų ir patirties stoka lėmė, kad setuose 22:25 ir 21:25 šilališkės turėjo pripažinti, kad vis tik šiemet Šiaulių komanda yra stipresnė nei jos.

Tikiuosi, kad šiuo neblogu startu pradėjusios savo karjerą tinklinyje, jaunosios sportininkės ir toliau sieks sportinių aukštumų.

 

Trenerė Gitana Jurgutiėnė