„Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2015“

        2015 m. rugsėjo 29 d. startavo projektas ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2015“. Projektą koordinuoja ir administruoja Lietuvos plaukimo federacija, o finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės. Šiame projekte dalyvauja 3410 mokinių iš įvairių miestų ir rajonų. Finansavimą gavo ir Šilalės sporto ir laisvalaikio centras. Iš Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos buvo atrinkti 36 antrokai, kurie projekte dalyvavo iki gruodžio mėn. Per 18 pamokų kursą vaikai įgijo šiuos įgūdžius: bendrą pripratimą prie vandens aplinkos; išmoko sulaikyti kvėpavimą ir orientuotis po vandeniu; plūduriuoti horizontalioje ir vertikalioje padėtyse, keisti kūno padėtį; atlikti įkvėpimo ir iškvėpimo į vandenį pratimus; slinkti ant krūtinės ir nugaros, kai skirtinga rankų padėtis; atlikti šuoliuką į vandenį nuo bortelio ant kojų; plūduriuoti horizontalioje ir vertikalioje padėtyse; keisti kūno padėtį; panerti po vandeniu ir ištraukti ant dugno gulintį daiktą iš ne mažesnio kaip 1,5 m gylio; judėti į priekį ant krūtinės ir nugaros; atlikti kojų judesius krauliu su lenta ir iškvėpti į vandenį bei nuplaukti 25 m nugara ar krauliu. Visus šiuos gebėjimus vaikai ugdė per 18 jiems skirtų pamokų.
2015 m. gruodžio 1 d. stebint tėveliams, treneriams ir svečiams, vaikai rodė ko išmoko per visą laiką. I lygio diplomas buvo įteiktas 6 projekto dalyviams, kurie įvykdė visus projekto reikalavimus ir sugebėjo nuplaukti 25 m be pagalbinių priemonių. II ir III lygio pažymėjimai ir medaliai įteikti likusiems vaikams, kurie sugebėjo baseiną perplaukti su viena ar dviem pagalbinėmis priemonėmis.
Pilni įspūdžių ir noro toliau mokytis plaukti vaikai paliko baseiną. Tikimės, kad tęsiant 2016 m. vasario–gegužės mėn. per 14 pamokų likę vaikai taip pat įgys I plaukimo lygį.

DSC_0910