Sezonui įpusėjus

Pavasario orientavimosi sporto varžybų sezonas baigėsi pagrindinėmis varžybomis – Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatais. Ilgas ir kankinantis, du mėnesius trukęs atrankinių varžybų į Lietuvos rinktinę maratonas, kaip reta ilgai besitęsiantis virusinių susirgimų bumas darė savo, todėl pasiruošimas buvo sudėtingas, reikalaujantis daug, tiek pačių jaunųjų sportininkų, tiek jų tėvelių pastangų. Viską sustyguoti pavyko tik likus savaitei iki svarbiausiųjų startų. O jais likome maloniai nustebinti ir patys….

Po apdovanojimų (OS)

Iš aštuonių medalių komplektų moksleiviškose grupėse net keturis aukso medalius iškovojo Šilalės sporto mokyklos atstovai. Lietuvos čempionais jauniausių mergaičių grupėje tapo Kamilė Bliudžiūtė, vyresnių vaikų grupėje Emilija Pociūtė, jaunučių berniukų tarpe Algirdas Daukšys ir jaunių vaikinų grupėje Aurimas Ašmantas. Dar du atstovai liko geriausiųjų šešetukuose, trys – dešimtukuose. Sekančią dieną vykusiose Lietuvos čempionato estafečių rungties varžybose gerus auklėtinių rezultatus lydėjo ir sportinė sėkmė. Po atkaklios kovos visuose trijuose etapuose, po skaudžių varžovų komandų klaidų ir nesėkmių,  mūsų jaunių merginų ir vaikinų komandos šventė dvigubą pergalę ir tapo Lietuvos čempionais komandinėje rungtyje. Aukso medaliais pasipuošė Karolina Zakaraitė, Greta Briedytė ir Viktorija Gedgaudaitė, taip pat Dovydas Žygaitis, Aurimas Tiriūna ir A. Ašmantas.

Po savaitės, Latvijoje, Tukums apylinkėse vyko Baltijos šalių orientavimosi sporto čempionatas. Jame mūsų šalies rinktinei atstovavo keturi Šilalės sporto mokyklos mokiniai. Geriausią rezultatą pasiekė jauniausia mūsų atstovė, keturiolikos metų amžiaus grupėje startavusi Natalija Gedgaudaitė. Sudėtingoje 3,8 kilometro trasoje su 9 kontroliniais punktais sugaišusi 31 min.42 sekundes, nugalėtojai latvei Aijai Trezinai pralaimėjusi tik 26 sekundes, Natalija užėmė trečiąją vietą ir iškovojo bronzos medalį. Labai nedaug iki prizinės vietos pritrūko ir Natalijos vyresniajai sesutei, rinktinės senbuvei Viktorijai. Aštuoniolikmečių merginų grupėje ji užėmė 5 –tąją vietą. A. Daukšys šešiolikmečių grupėje buvo 6-tas, o A. Ašmantas liko 10-as. Estafečių rungtyje medalį iškovojo A. Daukšys. Su komandos draugais, vilniečiais Pranu Germanavičiumi ir Romu Bazeliu, startuodami Lietuvos pirmojoje komandoje, vaikinai tik 24 sekundes pralaimėję Latvijos pirmajai komandai, užėmė antrąją vietą.

Pagal šių varžybų rezultatus, trys mūsų sporto mokyklos atstovai A. Daukšys, V. Gedgaudaitė ir A. Ašmantas pakviesti atstovauti Lietuvos rinktinei  Europos jaunių ir jaunučių čempionatą Rumunijoje.

 

                                                                         Šilalės sporto mokyklos treneris Eugenijus Mikšys