KOVINGAS TINKLINIO PIRMENYBIŲ FINALAS

 

Balandžio 12 d. rajono salės tinklinio pirmenybių finalu tinklininkai baigė salės tinklinio sezoną. Tačiau be mėgiamos sporto šakos jie ilgai neištvers: jau dabar vis stipriau saulutei šildant pilni aikštynai paplūdimio tinklinio žaidėjų. Du mėnesius trukusiose pirmenybėse dalyvavo 6 vyrų: SŽK „Medvėgalis“, SK „Lokysta“, SK „Vėža“, Pajūrio „Jūra“, Pajūrio „Pajūris“, Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos „Moksleivis“ ir 4 moterų komandos: SK „Vėža“, Pajūrio „Pajūris“, Šilalės SM, Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos „Moksleivė“. Tiek vyrų, tiek moterų komandos pirmenybėse tarpusavyje žaidė vieno rato sistema iki dviejų laimėtų setų. Visos varžybos buvo kupinos įtampos, azarto ir permainingos kovos. Tai rodė ir po susitikimų tarpusavyje susiklosčiusi galutinė pirmenybių lentelė. Kad į finalinį ketvertą pakliuvo labai stiprios komandos galima spręsti iš to kaip kova vyko pusfinaliuose.

Pusfinalio varžybose SŽK „Medvėgalis“ šventė pergalę prieš Pajūrio „Pajūris“ komandą (24:26, 25:19, 15:13), o jaunieji Laukuvos gimnazistai (21:25, 28:26, 15:11) parklupdė SK „Vėžos“ tinklininkus. Moterų tarpe įtemptos kovos pusfinalio susitikimuose nebuvo, SK „Vėžos“ ir Šilalės SM tinklininkės įveikusios savo varžoves, užsitikrino teisę kovoti dėl pirmenybių čempionių vardo.

Taigi, kovą dėl trečios vietos pradėjo Pajūrio „Pajūris“ ir Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos „Moksleivė” tinklininkės. Gal kiek pirmomis seto minutėmis pajūriškės priešinosi Laukuvos moksleivėms, bet seto pabaigas geriau sužaisdavo laukuviškės, kurios ir šventė pirmenybėse pergalę rezultatu 25:19; 25:12.

Finale susitiko praėjusių metų pirmenybių čempionės SK „Vėžos“ ir trečios vietos nugalėtojos – Šilalės SM tinklininkės. Rato susitikimo varžybose SK „Vėžos“ tinklininkėms buvo pavykę po įtemptos kovos įveikti jaunąsias sporto mokyklos auklėtines, tačiau norint mėgautis stipriausios komandos titulu reikia čempioniškai sužaisti reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje. Kaip ir buvo galima tikėtis, jau pirmajame sete užvirė apylygė kova, nei viena nei kita komanda neturėjo akivaizdžios persvaros. Setas sėkmingiau susiklostė Šilalės SM tinklininkėms, kurios jį laimėjo minimalia persvara 28:26. Antrojo seto pradžioje SK „Vėžos“ tinklininkės spurtavo, nors priešininkės visaip stengėsi nepaleisti iniciatyvos ir garbingai žaidė iki pat seto pabaigos. Rezultatas šiame sete buvo „Vėžos“ tinklininkių naudai 25:16. Abiems komandoms čempionų titulas tapo pasiekiamas trečiu setu. Trečias setas kaip užburtas ratas vėl prasidėjo jaunųjų sporto mokyklos auklėtinių spurtu, jos vedė setą rezultatu 4:8, pasikeitus komandoms pusėmis jaunimas paleido iniciatyvą iš savo rankų ir tuo pasinaudojusios labiau patyrusios SK „Vėžos“ tinklininkės, pasivijo savo varžoves. Gausus salės sirgalių palaikymas ir didelis noras jaunųjų sportininkių laimėti, beje čia taip pat turi didelės įtakos ir labai geras komandos susižaidimas, užgarantavo keletą metų siekto čempionių titulo. Šilalės SM komanda trečiame sete, po labai emocingos kovos įveikė savo priešininkes 17:15 ir tapo 2014 metų Šilalės rajono moterų tinklinio pirmenybių nugalėtojomis. Labai tikimės, kad šis jaunas mergaičių kolektyvas, o juk joms vos po 14-15 metų, dar gerą penketą metelių džiugins tinklinio mėgėjų akis ir širdis savo žaidimu. Naudingiausios finalinio ketverto tinklinio žaidėjos pripažintos: Jurgita Rupšienė (Pajūris), Dovilė Stirbytė (Šilalės r. Laukuvos N.Vėliaus gimnazijos „Moksleivė“), Gabrielė Jurgutytė (Šilalės SM), Svetlana Zaleskienė (SK „Vėža“).

Susitikimas dėl III vietos vyrų tarpe nekėlė jokių emocijų nei žiūrovams, nei manau patiems žaidėjams. Pajūrio „Pajūris“ nuo pat pirmenybių pradžios, žaisdamas su visomis pirmenybėse dalyvajančiomis komandomis rodė savo komandos susižaidimą, norą nugalėti. Kovojant dėl III vietos to noro neliko nė lašo, SK „Vėža“ ganėtinai lengvai šventė pergalę nugalėjusi Pajūrio „Pajūris komandą 25:9 ir 25:15.

Praėjusių metų pirmenybių ketvirtos vietos nugalėtoja SŽK „Medvėgalis“, šiemet po labai permainingo žaidimo rate ir gero susižaidimo pusfinalyje susitikimo aikštelėje stojo kovon dėl pirmenybių čempionų vardo su jaunaisiais Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos „Moksleivis“ tinklininkais. Jauniesiems gimnazijos tinklininkams tik per plauką nepavyko užsidėti aukso medalių. Pirmąjį setą 25:16 įveikę SŽK „Medvėgalis“, antrame kiek atsileido ir teko pripažinti daugiau patirties turinčių medvėgališkių pranašumą, pralaimėdami setą 16:25. Patirties jaunimui pritrūko ir trečiajame sete, nors ir demonstravo labai gražų žaidimą, deja sėkmė jiems šįkart nusisuko. Jaunieji sportininkai lemiamomis akimirkomis klydo, o medvėgališkiai jų nesėkmes puikiai išnaudojo ir šventę pergalę 2:1. Manau, kad kiekvienam skaudu nuryti pralaimėjimo kartėlį, tačiau tik tokiomis akimirkomis įgyjama vertinga patirtis sekančioms kovoms.

Kaip ir moterų tarpe, čia taip pat buvo apdovanoti naudingiausi pirmenybių finalinio ketverto žaidėjai. Jais tapo: Dominykas Martinkus (Pajūrio „Pajūris“), Tautvydas Vasiliauskas (Šilalės r. Laukuvos N.Vėliaus gimnazijos „Moksleivis“), Paulius Irtmonas „SŽK „Medvėgalis“), Alvydas Misius (SK „Vėža“).

Pirmenybių organizatoriai linkėjo gero likusio savaitgalio ir šiltų artėjančių šv.Velykų, tikėdamiesi, kad visus salėje žaidusius išvys ir paplūdimio smėlio aikštynuose.

Gitana Jurgutienė

Šilalės sporto mokyklos direktorė